Beaujolais Villages 2017 Colonge Tirage primeur

Morgen is het weer zover.. Beaujolais-time! En we presenteren een zeer bijzondere! Beaujolais Villages 2017 Colonge Tirage primeur.. (actieprijs €8,95)
Traditioneel wordt op de 3e donderdag in november de -Beaujolais primeur- gelanceerd. Deze primeur is wijn van de eerste persing, een zeer jonge wijn dus, in de afdronk herken je de kwaliteit van het oogstjaar en het wijnhuis.

Beaujolais Villages 2017 cuvee no. 1 Domaine André Colonge Tirage primeur is gemaakt van de druifsoort Gamay noir. Een serieuze topper binnen de Beaujolais villages. De wijn is granaatrood, heerlijk stevig en vol. De geur heeft nuances van tabak en ceder, en deze komen naast fruitigheid en rondheid ook terug in de smaak. Geschikt voor vele gelegenheden zoals een apéritief en bij voorafjes. Bonne Santé!

Meer over Beaujolais en het wijnhuis
Domaine André Colonge et Fils behoort tot de grotere domaines met maar liefst ruim 40 hectaren in eigendom. De ene helft is Beaujolais Villages en de andere helft Fleurie.
In de gehele Beaujolais streek gelden rechten op de AOC benamingen Beaujolais of Beaujolais Supérieur. De Supérieur heeft een hoger alcoholgehalte. De AOC Beaujolais-Villages geldt voor 39 gemeenten in noordelijk Beaujolais. Hierbinnen zijn weer tien Cru’s die hun naam aan de wijn mogen geven. Dit zijn Saint-Amour, Juliénas, Chénas, Moulin-à-Vent, Fleurie, Chiroubles, Morgon, Régnié, Brouilly en de Côte de Brouilly

Vader Serge en zoon Landry leiden het Domaine André Colonge. Zoon Landry heeft een indrukwekkende wijnopleiding genoten en maakt de wijn, uiteraard nog steeds onder toeziend oog van zijn vader. De Beaujolais Villages kent meer zandgrond en hierdoor zijn de wijnen lichter in stijl. Die van Colonge komt uit de noordkant van de Beaujolais, daar waar alle Cru’s liggen. De stijl van deze Beaujolais Villages is dan ook steviger dan normaal. Deze wijn wordt ieder jaar zelf ‘geblend’ door onze wijnspecialisten. Het is een geweldige eigen cuvée uit 10 verschillende cuves. Het is dus eigenlijk een beetje onze huiswijn, lekker te serveren op 15-16 graden. En ook deze 2017 is dus nu de allereerste botteling van het jaar. Deze Beaujolais is zeker tot 2020 te drinken en te bewaren.

Beaujolais Villages 2017 cuvee no. 1 Domaine André Colonge Tirage primeur is gemaakt van de druifsoort Gamay noir. Zoals gezegd een topper binnen de Beaujolais villages. De wijn is granaatrood, heerlijk stevig en vol. De geur heeft nuances van tabak en ceder, en deze komen naast fruitigheid en rondheid ook terug in de smaak. Geschikt voor vele gelegenheden zoals een apéritief en bij voorafjes. Bonne Santé

De wijn is verkrijgbaar voor de actieprijs van  €8,95 bij de Wijnkooperij in Gorssel