The Green Wine Company Tempranillo BIO – maandwijn

The Green Wine Company Tempranillo BIO is onze heerlijke feestwijn voor de maand december! Deze Tempranillo is niet alleen biologisch maar bovendien ‘zonder toegevoegd sulfiet’. Jorge Pradillo van The Green Wine Company is de wijnmaker van deze aantrekkelijke Spaanse Tempranillo en heeft een intense passie voor het maken van duurzame wijnen.  Samen met speciaal geselecteerde wijnboeren uit het midden van Spanje waarborgt hij de kwaliteit van hoogwaardige wijnen. De Tempranillo druiven van deze dieprode wijn zijn afkomstig van wijngaarden met een zeer gebalanceerd ecosysteem. De natuur krijgt er volop de ruimte en uiteraard worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.
The Green Wine Company Tempranillo BIO is gemaakt van Tempranillo voor het fruitige en sappige karakter. De geur is verfijnd en levendig met veel bessenfruit. De smaak is vooral rond, vol en heeft elegante nuances van vers rood fruit en bosbessen.

Nù voor de waanzinnige actieprijs van €19,95 per doos van 6 fles (in plaats van €5,95 per fles). Prijs op basis van afhalen in Gorssel.

Wat betekent ‘zonder toegevoegd sulfiet’? Wijn zonder sulfiet bestaat in principe niet, bij gisting van druiven wordt immers van nature sulfiet aangemaakt. Sulfiet wordt bijna altijd toegevoegd door de wijnmaker, omdat sulfiet de wijn beschermt tegen oxidatie en de groei van ongewenste bacteriën en schimmels helpt voorkomen, hierdoor blijft de wijn gezond. Door het gebruik van gezonde, optimaal rijpe druiven , optimaal hygiënisch werken en het minimaliseren van contact tussen de wijn en zuurstof tijdens alle fasen van de wijnbereiding is The Green Wine Company in staat een kwalitatief goede, gezonde en schone wijn te maken zonder sulfiet toe te voegen.

Wijn-spijstip: Gaat uitstekend samen met stoofpotjes zoals Coq au vin, wildragout en hachee. Ook solo als apéritief of met een kaasplankje worden we blij van deze Tempranillo in het glas.