Barramundi-Shiraz-Petit-Verdot-Wijnkooperij

Barramundi Shiraz & Petit-Verdot

7.95

In de prachtige Murray Darling streek in Victoria komen twee van de grootste rivieren uit Australië bij elkaar. De wijngaarden van onze Barramundi wijnen hebben dus altijd water, en dat is maar goed ook want er valt bijzonder weinig regen in het groeiseizoen.
Bijna 20 jaar geleden werd Barramundi voor het eerst op de Australische markt gebracht met zoals je al ziet, extravagante labels, gemaakt door de iconische Aussie Kunstenaar Ken Done. Twee jaar later zijn de wijnen naar Engeland geëxporteerd, en zoals ze zelf aangeven: “We groeien sneller dan de snorharen op een hairy-nosed wombat.” En dat komt vooral door de bijzonder lage prijs voor deze kwaliteitswijnen.
Ons assortiment bestaat uit vier toppers van wijnen, deze weelderige Shiraz-Petit Verdot, de Chardonnay, de Chardonnay-Viognier en de rode Shiraz.

Deze diep-dieprode wijn gemaakt van 75% Shiraz en 25% Petit Verdot druiven. Na de nachtoogst worden de Shiraz en Petit Verdot afzonderlijk geperst. De gecontroleerde fermentatie vindt plaats gedurende 10 dagen bij 24°C tot uiteindelijk 20°C, met zes keer per dag een pump-over en tegen het einde van de gisting nog maar twee keer per dag. Vervolgens rijpt de wijn nog 6 maanden in nieuw Amerikaans eiken en dit geeft de wijn spannende aroma’s van donkere bosvruchten, zwarte kersen, kruidnagel en violet. De smaak is royaal en weelderig met aroma’s van sigarenblad, kruiden en leer. De afdronk is prettig vol en lang.

Wijn-spijstip: Heerlijk bij wilde gebraden eend, gegrilde kwartel, rijk gevulde walnootsalade met brie en kip.

2014 – 14% alc

Productbeschrijving

In de prachtige Murray Darling streek in Victoria komen twee van de grootste rivieren uit Australië bij elkaar. De wijngaarden van onze Barramundi wijnen hebben dus altijd water, en dat is maar goed ook want er valt bijzonder weinig regen in het groeiseizoen.
Bijna 20 jaar geleden werd Barramundi voor het eerst op de Australische markt gebracht met zoals je al ziet, extravagante labels, gemaakt door de iconische Aussie Kunstenaar Ken Done. Twee jaar later zijn de wijnen naar Engeland geëxporteerd, en zoals ze zelf aangeven: “We groeien sneller dan de snorharen op een hairy-nosed wombat.” En dat komt vooral door de bijzonder lage prijs voor deze kwaliteitswijnen.
Ons assortiment bestaat uit vier toppers van wijnen, deze weelderige Shiraz-Petit Verdot, de Chardonnay, de Chardonnay-Viognier en de rode Shiraz.

Deze diep-dieprode wijn gemaakt van 75% Shiraz en 25% Petit Verdot druiven. Na de nachtoogst worden de Shiraz en Petit Verdot afzonderlijk geperst. De gecontroleerde fermentatie vindt plaats gedurende 10 dagen bij 24°C tot uiteindelijk 20°C, met zes keer per dag een pump-over en tegen het einde van de gisting nog maar twee keer per dag. Vervolgens rijpt de wijn nog 6 maanden in nieuw Amerikaans eiken en dit geeft de wijn spannende aroma’s van donkere bosvruchten, zwarte kersen, kruidnagel en violet. De smaak is royaal en weelderig met aroma’s van sigarenblad, kruiden en leer. De afdronk is prettig vol en lang.

Wijn-spijstip: Heerlijk bij wilde gebraden eend, gegrilde kwartel, rijk gevulde walnootsalade met brie en kip.

2014 – 14% alc