Vila Flor Reserva Douro Portugal

9.75

Wijnhuis ofwel Quinta Casa d’Arrochella is gelegen in hartje Douro en heeft ruim 600ha wijngaarden verspreid over 5 estates.  Casa d’Arrochella is onderdeel van een generatie nieuwe en innoverende wijnproducenten van Dourowijnen.

Deze dieprode Vila Flor is gemaakt van de inheemse druifsoorten Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz en geurt rijkelijk naar bosvruchten, vijgen en stuifmeel. De smaak is vol en toch zacht met nuances van zwart fruit en rijpe vijg en vooral een elegante afdronk.

De Douro streek met historische steden Porto en Braga ligt in het noordoosten van Portugal en vrijwel iedereen kent deze regio van de Port productie. Van alle druiven die hier worden geoogst gaat ruim de helft naar de port en de rest naar rode wijnen. Veel wijngaarden concentreren zich rond de Rio Douro, wat letterlijk “rivier van goud” betekent . Van de tientallen druifsoorten in deze regio zijn de belangrijkste Bastardo, Tinta Roriz, Mourisco Tinto en Tinta Francisca voor rode wijnen en de Viosinho, Malvasia, Rabigato en Donzelinho voor witte wijnen.

Wat je veel ziet zijn de terrassen met wijngaarden op de steile berghellingen, dit is een zeer arbeidsintensieve vorm van wijnbouw, Ook wel Antrossolos Aritico genoemd. Bodemsoort is voornamelijk schist met bovenop veel rots en gesteente, wat wij ook in Galicië in Noord Spanje zijn tegengekomen.

Een leuk weetje is dat de wijnen uit de Douro een minumum alcoholpercentage van 11% moeten hebben. Witte wijnen hebben minimaal 9 maanden houtrijping en rode wijnen minimaal 18 maanden, dus dat verklaart de overwegend stevige wijnstijl.

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Wijnhuis ofwel Quinta Casa d’Arrochella is gelegen in hartje Douro en heeft ruim 600ha wijngaarden verspreid over 5 estates.  Casa d’Arrochella is onderdeel van een generatie nieuwe en innoverende wijnproducenten van Dourowijnen.

Deze dieprode Vila Flor is gemaakt van de inheemse druifsoorten Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz en geurt rijkelijk naar bosvruchten, vijgen en stuifmeel. De smaak is vol en toch zacht met nuances van zwart fruit en rijpe vijg en vooral een elegante afdronk.

De Douro streek met historische steden Porto en Braga ligt in het noordoosten van Portugal en vrijwel iedereen kent deze regio van de Port productie. Van alle druiven die hier worden geoogst gaat ruim de helft naar de port en de rest naar rode wijnen. Veel wijngaarden concentreren zich rond de Rio Douro, wat letterlijk “rivier van goud” betekent . Van de tientallen druifsoorten in deze regio zijn de belangrijkste Bastardo, Tinta Roriz, Mourisco Tinto en Tinta Francisca voor rode wijnen en de Viosinho, Malvasia, Rabigato en Donzelinho voor witte wijnen.

Wat je veel ziet zijn de terrassen met wijngaarden op de steile berghellingen, dit is een zeer arbeidsintensieve vorm van wijnbouw, Ook wel Antrossolos Aritico genoemd. Bodemsoort is voornamelijk schist met bovenop veel rots en gesteente, wat wij ook in Galicië in Noord Spanje zijn tegengekomen.

Een leuk weetje is dat de wijnen uit de Douro een minumum alcoholpercentage van 11% moeten hebben. Witte wijnen hebben minimaal 9 maanden houtrijping en rode wijnen minimaal 18 maanden, dus dat verklaart de overwegend stevige wijnstijl.