Catarina Bacalhôa Portugal

Catarina 2017 is een prachtige witte wijn afkomstig uit de wijnregio Vinho Regional Peninsula de Setubal, gemaakt van de druifsoorten Fernâo Pires, Arinto en Chardonnay. De Fernão Pires en Arinto druiven zijn vergist in RVS tanks. De Chardonnay is minimaal 5 maanden gerijpt in nieuwe Frans eiken vaten.

Wij bezoeken regelmatig het bedrijf Bacalhôa wines of Portugal, voorheen bekend onder de naam JP Vinhos, naar de toenmalige eigenaar João Pires & Filhos. Bacalhôa, Wines of Portugal is vernoemd naar het prachtige paleis in Setúbal, dat deel uitmaakt van het historisch erfgoed. De druiven van deze Catarina zijn voornamelijk afkomstig van de wijngaarden rond het paleis.

Deze schitterend strogele wijn geurt aantrekkelijk naar geel fruit en frisse mineralen. De smaak is prettig stevig, ziltig en karaktervol met nuances van mineralen en subtiele houtrijping. De afdronk is lang en royaal..

Wijn-spijstip: Heerlijk bij vissoorten, romige soepen en lichte vleesschotels, serveren tussen de 12 en 14 graden is de wijn op z’n best!

2015 – 13,5% alc

De webshop is tijdelijk niet beschikbaar, voor bestellingen kunt u contact opnemen met ons.

Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Catarina 2017 is een prachtige witte wijn afkomstig uit de wijnregio Vinho Regional Peninsula de Setubal, gemaakt van de druifsoorten Fernâo Pires, Arinto en Chardonnay. De Fernão Pires en Arinto druiven zijn vergist in RVS tanks. De Chardonnay is minimaal 5 maanden gerijpt in nieuwe Frans eiken vaten.

Wij bezoeken regelmatig het bedrijf Bacalhôa wines of Portugal, voorheen bekend onder de naam JP Vinhos, naar de toenmalige eigenaar João Pires & Filhos. Bacalhôa, Wines of Portugal is vernoemd naar het prachtige paleis in Setúbal, dat deel uitmaakt van het historisch erfgoed. De druiven van deze Catarina zijn voornamelijk afkomstig van de wijngaarden rond het paleis.

Deze schitterend strogele wijn geurt aantrekkelijk naar geel fruit en frisse mineralen. De smaak is prettig stevig, ziltig en karaktervol met nuances van mineralen en subtiele houtrijping. De afdronk is lang en royaal..

Wijn-spijstip: Heerlijk bij vissoorten, romige soepen en lichte vleesschotels, serveren tussen de 12 en 14 graden is de wijn op z’n best!

2015 – 13,5% alc

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Catarina Bacalhôa Portugal” te beoordelen