Corette wijnen

Wijn blijft een prachtig vak; proeven, inkopen, trends volgen, we doen het met plezier. En hoe leuk het ook is, het blijft een uitdaging om de mooiste wijn te selecteren uit de grootste wijnregio van de wereld, de Franse Languedoc-Roussillon. Een derde van alle wijnen komt uit dit prachtige Zuid Franse gebied. Het strekt grofweg van Nîmes, Montpellier tot voorbij Perpignan en is zeker de laatste jaren flink populair vanwege de karaktervolle wijnen.

Voor de beeldvorming, het gebied is drie keer zo groot als wijngrootheid Bordeaux. Voor vakantiegangers is het erg geliefd en niet voor niets; de zomers zijn heerlijk warm en stabiel en in de heuvels waar veel wijngaarden liggen koelt het flink af, en dit heeft ook een gunstig effect op de fruitige aroma’s van de druiven. De bodem van de wijngaarden is zeer gevarieerd met veel kalkbodems langs de kust van de Middellandse Zee en in de heuvels vooral veel leisteen bodems. Die diversiteit maakt het geschikt voor de meest uiteenlopende druifsoorten zoals o.a. Shiraz, Grenache, Carignan, Merlot en Cabernet Sauvignon en voor witte wijnen Chardonnay, Picpoul, Muscat, Viognier, Marsanne etc.

En uiteraard is het ons gelukt! Zo wandelen we al proevend ineens tegen een schitterende serie gastronomische wijnen aan genaamd Corette, herkenbaar aan het ‘feuille de vigne’, oftewel het wijnblad. De wijnen van Corette zijn allen een zogenoemde cépagewijn. Dat wil zeggen voor 100% gemaakt van één druivensoort. En hierdoor presenteren ze stuk voor stuk het typische karakter van de druivensoort. Onze nieuwe serie Corette-wijnen zijn vooral elegant, fris en fruitig en hebben karakter. De serie bestaat uit deze prachtige Viognier, Chardonnay, Shiraz, Pinot Noir en de populaire Merlot

Bovendien is Corette heel prettig geprijsd.