Gastronomische wijn spijs inspiratie

Risotto met haas & eekhoorntjesbrood

Wat heb je nodig voor 6 personen?
6 hazenruggen, 100gr eekhoorntjesbrood gedroogd, 50 g roomboter, 2 eetlepels arachideolie, 2 dl witte wijn, 4 dl slagroom, 6 radijsjes, 1 bosje verse kervel, 1 citroen, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Wat heb je nodig voor de risotto? 300gr arboriorijst of risottorijst, 3 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels arachideolie, 50 gr parmezaanse kaas, zout en peper.

Bereiding
Breng het eekhoorntjesbrood in 5 dl water aan de kook en laat het afkoelen. Zeef ze eruit en dep ze voorzichtig droog. Pel de sjalotjes en knoflook en hak ze fijn voor de risotto. Fruit ze in een pan in de 3 eetlepels arachideolie en een klontje roomboter. Bak de rijst hierin tot de korrels glimmen, en roer er in 20 minuten beetje bij beetje het paddestoelenvocht door. Voeg de parmezaan toe en breng de risotto op smaak.
Bak vervolgens de hazenruggen 5 minuten in de roomboter en 2 eetlepels arachideolie en bestrooi ze met zout en peper. Haal ze uit de pan. Schenk de witte wijn in de pan, voeg het eekhoorntjesbrood toe en laat alles sudderen tot het vocht verdampt is. Roer de room erdoor en het zout en peper. Snijd de radijsjes in dunne plakjes, haal de blaadjes van de kervel, rasp de citroen en roer er 1 eetlepel olijfolie door. Snijd de hazeruggen in stukken, overgiet ze met de saus, schep er wat kervelsalade op en zet het vlees op tafel met de risotto erbij.
Schenk hierbij een glas Cabernet Sauvignon van Third Generation en je gerecht is compleet.. Santé!
Geïnspireerd op gerechten uit de ‘Wilde Keuken’ van Stéphane Reynaud.

Third Generation Cabernet Sauvignon is een fruitig geurende, stevige, volle rode wijn uit Zuid Australië en verkrijgbaar voor €8,95 in de Wijnkooperij in Gorssel.