Cloudy Bay Pinot Noir
Cloudy Bay is één van de eerste wijnhuizen in het Nieuw Zeelandse Marlborough en dankt haar naam aan de ‘Cloudy Bay’ in het oosten, die Captain Cook heeft ontdekt. Als pionier heeft Cloudy Bay de Marlborough wijnstreek definitief op de kaart gezet. Het koele, zeeklimaat van Marlborough wordt afgewisseld met veel zon. Lange zonnige dagen en koele nachten zorgen voor prachtige geuren en power in de smaak. De wijn is puur en de intensiteit van het fruit is verbazingwekkend.
Deze lichtpaarse topwijn heeft pruim-kleurige tinten en een heerlijke geur van donker fruit zoals kersen, pruimen en bessen. met een vleugje aardse aroma´s, mokka en exotische kruiden. De smaak is intens en rijp met donker fruit, zachte eikenhouten nuances en mooie balans. Kortom een fantastische wijn waar het fruit vanaf spat! Door de enorme fruitintensiteit kan deze topper ook heel goed licht gekoeld gedronken worden.
Gedurende het afgelopen decennium heeft Cloudy Bay een ambitieus Pinot Project opgestart, wat inhoudt de beste wijngaarden te kopen en om te bouwen tot Pinot wijngaarden en kelders. Deze middelen steunen de ambachtelijke benadering van het wijnhuis en laten een serieuze toewijding zien voor Pinot Noir. De druiven komen van Marlborough’s beste pinot noir delen met een zwaardere klei bodem in de gewilde ‘Southern Valleys’. Een uitgebreide mix van druivenstokken en wijngaarden voegt diepte en complexiteit toe aan de wijn. Zorgvuldig wijngaard management, met technieken als het uitdunnen van fruit en twijgjes , zorgt voor lage opbrengsten, maar wel voor een oogst met optimale smaak en aroma’s en een natuurlijke zoetheid in het fruit, wat pinot liefhebbers heerlijk vinden. De druiven komen van druivenstokken van zo’n 20 jaar oud. Dit is behoorlijk oud voor Nieuw Zeelandse begrippen. Met ieder jaar wat voorbij gaat produceren de wijnranken complexer fruit. Het fruit wordt met de hand geplukt in kleine eenheden en wordt 12 maanden in de kelder bewaard. Elke februari beoordeelt het wijnproducerende team de kwaliteit van iedere basiswijn, voor de uiteindelijke blend te produceren, wat bestaat uit zo’n 40 unieke basiswijnen. Ten minste 15% van de vintage wordt ieder jaar afgewezen, wat de verbintenis tot kwaliteit laat zien
De webshop is tijdelijk niet beschikbaar, voor bestellingen kunt u contact opnemen met ons.
Beschrijving
Cloudy Bay is één van de eerste wijnhuizen in het Nieuw Zeelandse Marlborough en dankt haar naam aan de ‘Cloudy Bay’ in het oosten, die Captain Cook heeft ontdekt. Als pionier heeft Cloudy Bay de Marlborough wijnstreek definitief op de kaart gezet. Het koele, zeeklimaat van Marlborough wordt afgewisseld met veel zon. Lange zonnige dagen en koele nachten zorgen voor prachtige geuren en power in de smaak. De wijn is puur en de intensiteit van het fruit is verbazingwekkend.
Deze lichtpaarse topwijn heeft pruim-kleurige tinten en een heerlijke geur van donker fruit zoals kersen, pruimen en bessen. met een vleugje aardse aroma´s, mokka en exotische kruiden. De smaak is intens en rijp met donker fruit, zachte eikenhouten nuances en mooie balans. Kortom een fantastische wijn waar het fruit vanaf spat! Door de enorme fruitintensiteit kan deze topper ook heel goed licht gekoeld gedronken worden.
Gedurende het afgelopen decennium heeft Cloudy Bay een ambitieus Pinot Project opgestart, wat inhoudt de beste wijngaarden te kopen en om te bouwen tot Pinot wijngaarden en kelders. Deze middelen steunen de ambachtelijke benadering van het wijnhuis en laten een serieuze toewijding zien voor Pinot Noir. De druiven komen van Marlborough’s beste pinot noir delen met een zwaardere klei bodem in de gewilde ‘Southern Valleys’. Een uitgebreide mix van druivenstokken en wijngaarden voegt diepte en complexiteit toe aan de wijn. Zorgvuldig wijngaard management, met technieken als het uitdunnen van fruit en twijgjes , zorgt voor lage opbrengsten, maar wel voor een oogst met optimale smaak en aroma’s en een natuurlijke zoetheid in het fruit, wat pinot liefhebbers heerlijk vinden. De druiven komen van druivenstokken van zo’n 20 jaar oud. Dit is behoorlijk oud voor Nieuw Zeelandse begrippen. Met ieder jaar wat voorbij gaat produceren de wijnranken complexer fruit. Het fruit wordt met de hand geplukt in kleine eenheden en wordt 12 maanden in de kelder bewaard. Elke februari beoordeelt het wijnproducerende team de kwaliteit van iedere basiswijn, voor de uiteindelijke blend te produceren, wat bestaat uit zo’n 40 unieke basiswijnen. Ten minste 15% van de vintage wordt ieder jaar afgewezen, wat de verbintenis tot kwaliteit laat zien
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.