Carlos Serres Rioja Blanco

Een heerlijke frisse witte wijn uit de Rioja.

Eind negentiende eeuw baarde Spanje wereldwijd opzien met deze wijn. Met dank aan Fransen als Carlos Serres. Hij streek in 1885 neer in Rioja en startte er zijn eigen wijnhuis. Serres vestigde zich in Haro (district Rioja Alta), in die tijd een zeer welvarende en invloedrijke Spaanse stad. Met de komst van de Franse wijnmakers groeide Haro uit tot een van de belangrijkste wijncentra ter wereld. Carlos Serres combineerde de Tempranillo met andere druifsoorten. Hij sloot hiervoor exclusieve overeenkomsten met plaatselijke wijnboeren op strategisch aantrekkelijke locaties. Op die manier verzekerde Serres zich van druiven van de allerbeste kwaliteit. Bovendien gebruikte Serres alleen de beste Franse en Amerikaanse eiken wijnvaten, die de wijn een karakteristieke, kruidige smaak gaven. In het beroemde Barrio de La Estacion, een fraai pand naast het station in Haro, produceerde Serres kwaliteitswijnen met een typische ‘Bordeaux style’.

De Rioja Blanco wordt gemaakt van de Tempranillo Bianco die per toeval is ontdekt in het jaar 1988. De druif Tempranillo Bianco heeft bijna het zelfde dna als de rode variant en geeft veel kracht aan deze witte wijn. Bij deze wijn wordt ook wat Viura toegevoegd om hem iets meer zachtheid en frisheid mee te geven.

Aroma’s van appel, bloemen en ananas zijn te herkennen daardoor past deze wijn zeer goed bij visgerechten, verse salades en licht gerijpte kazen.

De webshop is tijdelijk niet beschikbaar, voor bestellingen kunt u contact opnemen met ons.

Categorie:

Jaar:

Land:

Regio:

Beschrijving

Een heerlijke frisse witte wijn uit de Rioja.

Eind negentiende eeuw baarde Spanje wereldwijd opzien met deze wijn. Met dank aan Fransen als Carlos Serres. Hij streek in 1885 neer in Rioja en startte er zijn eigen wijnhuis. Serres vestigde zich in Haro (district Rioja Alta), in die tijd een zeer welvarende en invloedrijke Spaanse stad. Met de komst van de Franse wijnmakers groeide Haro uit tot een van de belangrijkste wijncentra ter wereld. Carlos Serres combineerde de Tempranillo met andere druifsoorten. Hij sloot hiervoor exclusieve overeenkomsten met plaatselijke wijnboeren op strategisch aantrekkelijke locaties. Op die manier verzekerde Serres zich van druiven van de allerbeste kwaliteit. Bovendien gebruikte Serres alleen de beste Franse en Amerikaanse eiken wijnvaten, die de wijn een karakteristieke, kruidige smaak gaven. In het beroemde Barrio de La Estacion, een fraai pand naast het station in Haro, produceerde Serres kwaliteitswijnen met een typische ‘Bordeaux style’.

De Rioja Blanco wordt gemaakt van de Tempranillo Bianco die per toeval is ontdekt in het jaar 1988. De druif Tempranillo Bianco heeft bijna het zelfde dna als de rode variant en geeft veel kracht aan deze witte wijn. Bij deze wijn wordt ook wat Viura toegevoegd om hem iets meer zachtheid en frisheid mee te geven.

Aroma’s van appel, bloemen en ananas zijn te herkennen daardoor past deze wijn zeer goed bij visgerechten, verse salades en licht gerijpte kazen.

Extra informatie

Druif

Tempranillo-blanc, Viura

Jaar

2014

Land

Spanje

Regio

Rioja Alta