Amarone Classico Valpolicella Italië

29.95

De wijngaarden van Amarone della Valpolicella Classico van Cantina di Negrar ‘Le Preare’ DOC liggen op een hoogte van 50 – 350 m in het hartje van het Valpolicella Classico gebied, in de heuvels rond Negrar en Fumane.

De topklasse Amarone della Valpolicella Classico doorloopt een bijzonder en uniek proces. De rijpe en gave druiven worden na de oogst in de ‘fruttai’ (speciale droogruimtes) te drogen gelegd. De wettelijk voorgeschreven indrogingstijd hiervoor is 3 maanden. Cantina di Negrar legt de lat voor zichzelf hoger en hanteert een minimum van 4 maanden waarbij het oorspronkelijke volume wordt teruggebracht tot soms 60%. Amarone della Valpolicella Classico is gemaakt van de druifsoorten Corvina veronese, corvinone en Rondinella en 10% van de wijn wordt na vinificatie voor 6 maanden bewaard op zgn. Franse ‘barriques’ .

De robijnrode wijn heeft een typische Amarone geur en smaak met zwarte kersen en pruimen, en ook de indroging van de druiven komt naar voren met een rozijnentoon en een vleugje kruiden. De afdronk is lang en indrukwekkend en het weelderige en rijke karakter is verleidelijk.

Wijn-spijstip: Prachtig bij gegrild en gestoofd vlees, rijpe kazen op en serveer temperatuur: 18-20° C. Minimaal 8 jaar na oogstjaar houdbaar

2013 – 15% alc

Uitverkocht

Beschrijving

De wijngaarden van Amarone della Valpolicella Classico van Cantina di Negrar ‘Le Preare’ DOC liggen op een hoogte van 50 – 350 m in het hartje van het Valpolicella Classico gebied, in de heuvels rond Negrar en Fumane.

De topklasse Amarone della Valpolicella Classico doorloopt een bijzonder en uniek proces. De rijpe en gave druiven worden na de oogst in de ‘fruttai’ (speciale droogruimtes) te drogen gelegd. De wettelijk voorgeschreven indrogingstijd hiervoor is 3 maanden. Cantina di Negrar legt de lat voor zichzelf hoger en hanteert een minimum van 4 maanden waarbij het oorspronkelijke volume wordt teruggebracht tot soms 60%. Amarone della Valpolicella Classico is gemaakt van de druifsoorten Corvina veronese, corvinone en Rondinella en 10% van de wijn wordt na vinificatie voor 6 maanden bewaard op zgn. Franse ‘barriques’ .

De robijnrode wijn heeft een typische Amarone geur en smaak met zwarte kersen en pruimen, en ook de indroging van de druiven komt naar voren met een rozijnentoon en een vleugje kruiden. De afdronk is lang en indrukwekkend en het weelderige en rijke karakter is verleidelijk.

Wijn-spijstip: Prachtig bij gegrild en gestoofd vlees, rijpe kazen op en serveer temperatuur: 18-20° C. Minimaal 8 jaar na oogstjaar houdbaar

2013 – 15% alc

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Amarone Classico Valpolicella Italië” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *