Francesco Tornatore Etna Rosso 2017

Het was de overgrootvader van Francesco Tornatore die in de schaduw van de Etna wijnranken begon te planten. In 1865, waardoor de familie kan terugblikken op 150 jaar ervaring. Na een carrière in telecom, besloot Francesco zich weer op zijn échte passie te storten. Hij werd verliefd op het stadje Castiglione di Sicilia, kocht er een oud landhuis en vormde het om tot wijngaard met moderne kelder en nieuwe technologië. Gestuwd door een passie die 150 jaar teruggaat.

Wij troffen op dit domein witte en rode wijn aan, gemaakt van autochone Siciliaanse druivenrassen. Hier wordt op moderne manier wijn gemaakt, die uitblinkt in prijs-kwaliteit. Vulkanische wijnen, dus met een heel mineraal en rokerig karakter, maar zo lekker en typisch dat het absoluut de moeite waard is om ze hierheen te brengen.

De kleur van de wijn heeft iets weg van lavarood. Ze is levendig en robijnrood met een hint van paars. Het vulkanische fruit van de hoge noordelijke flanken van de Etna brengt aroma’s van kersen en ander klein rood fruit. Dat krokante fruit zet zich voort in de mond met bosaardbeien en zwarte frambozen. Precies fruit, gebalanceerde tannines en fraicheur geven deze wijn heel wat drinkplezier mee.

De webshop is tijdelijk niet beschikbaar, voor bestellingen kunt u contact opnemen met ons.

Categorie:

Beschrijving

Het was de overgrootvader van Francesco Tornatore die in de schaduw van de Etna wijnranken begon te planten. In 1865, waardoor de familie kan terugblikken op 150 jaar ervaring. Na een carrière in telecom, besloot Francesco zich weer op zijn échte passie te storten. Hij werd verliefd op het stadje Castiglione di Sicilia, kocht er een oud landhuis en vormde het om tot wijngaard met moderne kelder en nieuwe technologië. Gestuwd door een passie die 150 jaar teruggaat.

Wij troffen op dit domein witte en rode wijn aan, gemaakt van autochone Siciliaanse druivenrassen. Hier wordt op moderne manier wijn gemaakt, die uitblinkt in prijs-kwaliteit. Vulkanische wijnen, dus met een heel mineraal en rokerig karakter, maar zo lekker en typisch dat het absoluut de moeite waard is om ze hierheen te brengen.

De kleur van de wijn heeft iets weg van lavarood. Ze is levendig en robijnrood met een hint van paars. Het vulkanische fruit van de hoge noordelijke flanken van de Etna brengt aroma’s van kersen en ander klein rood fruit. Dat krokante fruit zet zich voort in de mond met bosaardbeien en zwarte frambozen. Precies fruit, gebalanceerde tannines en fraicheur geven deze wijn heel wat drinkplezier mee.

Extra informatie

Druif

Nerello Cappuccio, Nerello Mascalese

Land

Italië

Regio

Sicilie – Etna

Jaar

2017